Bohatým zdrojom síry sú syry (236 mg na 100 g). Zlúčeniny síry nachádzajúce sa v cesnaku siatom (Allium sativum), napr. aliín, alicín, alylcysteín a iné sa dostávajú do krvi niekoľko minút po požití. Medzi takéto látky patrí aj ajoén CH2= CHCH2S(O)CH2CH=CHSSCH2CH=CH2, ktorý pôsobí proti malárii a znižuje zrážanlivosť krvi. Ajoén sa viaže na krvné doštičky v miestach naviazania fibrinogénu, čím blokuje jeho spojenie s nimi.

Tabuľka 1. Koncentrácia síry v rôznych potravinách

Potravina

Koncentrácia síry [ mg⋅kg−1]

Potravina

Koncentrácia síry [ mg⋅kg−1]

mäso bravčové

1400 – 2600

strukoviny

1600 – 2000

mäso hovädzie

750 – 2100

rajčiny

110 – 140

mäso kuracie

2700

mrkva

70 – 180

ryby

1400 – 2300

cibuľa

360 – 530

tvaroh

1500

zemiaky

240 – 350

jogurt

390 – 430

jablká

30 – 100

čaj čierny

1800

káva pražená

1100