1. MELICHERČÍK, M., MELICHERČÍKOVÁ, D.: Bioanorganická chémia (chemické prvky a človek). Banská Bystrica : FPV UMB, 1998. 70 s. ISBN 80-8055-137-5.
  2. HOLEC, S. a i.: Prírodné vedy v živote. Banská Bystrica : FPV UMB, 1998. 178 s. ISBN 80-8055-147-2.
  3. ŠKÁRKA, B., FERENČÍK, M.: Biochémia. 3. rev. vyd. Bratislava : Alfa, 1992. 848 s. ISBN 80-05-01076-1.
  4. KAIM, W., SCHWEDERSKI, B.: Bioanorganic Chemistry: Inorganic Elements in the Chemistry of Life. Chichester : John Wiley & Sons, 1994. 402 p. ISBN 0-471-94369-X.
  5. DUCHOŇ, J. a i.: Lékařská chemie a biochemie. Praha : Avicenum, 1985. 716 s.
  6. TROJAN, S. a i.: Fyziologia 1. 3. rev. vyd. Martin : Osveta, 1992. 418 s. ISBN 80-217-0452-7.
  7. FERENČÍK, M. a i.: Biochémia. Bratislava : SAP, 2000. 924 s. ISBN 80-88908-58-2.
  8. STRATIL, P.: ABC zdravé výživy. 1. díl. Brno : Stratil, 1993. 348 s. ISBN 80-900029-8-6.
  9. HARPER, H. A.: Přehled fyziologické chemie. 15. vyd. Praha : Avicenum, 1977. 640 s.
  10. DŽUNKOVÁ, T., DŽUNKO, J.: Biogénne prvky a pitná voda pre dojčatá. Slovenský Lekár, roč. 6, 1996, č. 2, s. 36 – 39.
  11. GINTER, E.: Výživa v prevencii ischemickej choroby srdca. Bratisl. Lek. Listy, roč. 90, 1989, č. 3, s. 203 – 221.
  12. WEDLER, B. et al.: Salzsensitivität und Hypertonie – ein bisher ungelösten Problem. Z. Klin. Med., vol. 44, 1988, no. 1, p. 13 – 17.
  13. KRAHULEC, P.: Liečivé stolové minerálne vody. Výživa a zdravie, roč. 32, 1987, č. 10, s. 226 – 229.
  14. TÖLGYESSY, J. a i.: Chémia, biológia a toxikológia vody a ovzdušia. Bratislava : VEDA, 1989. 536 s. ISBN 80-224-0034-3.
  15. ŠTREC, V., KOLESÁR, J. a i.: Kombinácia uhličitého kúpeľa s diuretikom – viacdňové sledovanie. Bratisl. Lek. Listy, roč. 91, 1990, č. 8, s. 637 – 642.
  16. Soľ v starobe. Výživa a zdravie, roč. 40, 1995, č. 1/2, s. 10.
  17. Veľká spotreba soli poškodzuje cievy. Výživa a zdravie, roč. 39, 1994, č. 9, s. 179.
  18. BRTKOVÁ, A.: Vzťahy výživy k vzniku rakoviny žalúdka. Výživa a zdravie, roč. 35, 1990, č. 9, s. 164 – 165.
  19. WOLF, A. a i.: Hygiena výživy. Praha : Avicenum, 1985. 380 s.
  20. ONDREJKA, K. a i.: Rekordy Zeme 1. Neživá príroda. Bratislava : Slovenská kartografia, 1992. 223 s. ISBN 80-7103-104-6.
  21. PITTER, P.: Hydrochemie. Praha : SNTL, 1990. 568 s. ISBN 80-03-00525-6.
  22. KALÁČ, J.: Význam soli pre ľudský organizmus. Revue profesionálnej sestry, roč. 3, 1996, č. 3, s. 5 – 6.
  23. MORGAN, T. et al.: The effect of sodium, potassium, calcium – and magnesium on blood pressure. Rec. Adv. Clin. Nutr., vol. 2, 1986, p. 9 – 19.