Relatívne vysokými koncentráciami molybdénu sa vyznačujú predovšetkým strukoviny (jednotky mg⋅kg−1), stredný obsah majú obilniny a vnútornosti živočíchov (desatiny až jednotky mg⋅kg−1 a väčšina ovocia, zeleniny, rýb, mliečnych výrobkov má nízke koncentrácie molybdénu (< 0,1 mg⋅kg−1).
Tabuľka 1. Koncentrácie molybdénu v potravinách
Potraviny |
Koncentrácia Mo [ mg⋅kg−1] |
Potraviny |
Koncentrácia Mo [ mg⋅kg−1] |
mäso |
< 0,1 |
mrkva |
< 0,06 |
ryby |
< 0,1 |
zemiaky |
0,01 – 0,09 |
mlieko |
< 0,1 |
hrášok |
0,2 |
jogurt |
< 0,05 |
jablká |
< 0,1 |
pšenica |
0,1 – 0,8 |
orechy |
< 0,2 |
šošovica |
2,0 – 10,0 |
čaj čierny |
0,13 |
fazuľa |
1,0 – 3,0 |
káva pražená |
< 0,2 |
rajčiny |
< 0,09 |
čokoláda mliečna |
< 0,2 |