Relatívne vysokými koncentráciami molybdénu sa vyznačujú predovšetkým strukoviny (jednotky mg⋅kg−1), stredný obsah majú obilniny a vnútornosti živočíchov (desatiny až jednotky mg⋅kg−1 a väčšina ovocia, zeleniny, rýb, mliečnych výrobkov má nízke koncentrácie molybdénu (< 0,1 mg⋅kg−1).

Tabuľka 1. Koncentrácie molybdénu v potravinách

Potraviny

Koncentrácia Mo [ mg⋅kg−1]

Potraviny

Koncentrácia Mo [ mg⋅kg−1]

mäso

< 0,1

mrkva

< 0,06

ryby

< 0,1

zemiaky

0,01 – 0,09

mlieko

< 0,1

hrášok

0,2

jogurt

< 0,05

jablká

< 0,1

pšenica

0,1 – 0,8

orechy

< 0,2

šošovica

2,0 – 10,0

čaj čierny

0,13

fazuľa

1,0 – 3,0

káva pražená

< 0,2

rajčiny

< 0,09

čokoláda mliečna

< 0,2