1. Sú nejaké pochybnosti o tom, či je chróm biogénny prvok?
  2. Môžeme chróm zaradiť medzi biogénne prvky bez akýchkoľvek výhrad?
  3. Pred akým ochorením chráni chróm organizmus?
  4. V lekárni predávajú chróm v tabletách. Niektoré farmaceutické firmy ho ponúkajú vo forme anorganickej zlúčeniny, iné vo forme organickej zlúčeniny. Pre ktorý typ by ste sa rozhodli a prečo?
  5. Je vstrebateľnosť anorganických zlúčenín chrómu rovnaká ako vstrebateľnosť organických zlúčenín chrómu?
  6. Čo je bohatým zdrojom chrómu ?
  7. Sú antikorové nádoby ideálne na prípravu jedál?
  8. Chróm je biogénny prvok a v odbornej literatúre sa používa termín “precitlivenosť človeka na chróm”. Môže byť človek precitlivený na biogénny prvok? Ako to je?
  9. Čo ovplyvňuje zvýšené vylučovanie chrómu z organizmu?
  10. Prečo diabetes mellitus II. typu sa prejavuje u ľudí staršieho veku?
  11. Zlúčeniny chrómu sa pridávajú do redukčných diét. Prečo? Akú funkciu majú pri chudnutí?
  12. Ak zjeme 100 g pšeničnej múky v chlebe, knedli a pod., alebo 100 g pšeničného zrna, získa organizmus rovnaké množstvo chrómu?